הצלחות בתחרויות בינלאומיות

לרשת היזמות העולמית (GEN) מספר תחרויות המופעלות בישראל, כל התחרויות מתקיימות בישראל במסגרת תחרות ארצית כאשר המנצחים עולים אל גמר התחרות העולמית אשר מתקיים במהלך שבוע היזמות העולמי בנובמבר.

בין התחרויות אפשר למנות את:

תחרות הקלינטק אופן

תחרות הקלינטק הגדולה בעולם, גמר התחרות העולמית מתקיים בקליפורניה.
בשנה האחרונה זכתה הזוכה הישראלית AutoAgronom במקום הראשון בתחרות העולמית בעמק הסיליקון, בחודש אוקטובר האחרון פורסם באמצעי התקשורת שתאגיד סיני במגעים לרכישת החברה ב-20 מיליון דולר. שנה קודם לכן זכתה הנציגה הישראלית GreenSpense, במקום השני בתחרות העולמית. בנוסף, זכתה החברה במקום הראשון בקטגוריית כימיקלים וחומרים מתקדמים. שנה לפני כן, ב-2012, העפילה הנציגה הישראלית, Nova Lomus, למקצה הגמר. מארגני התחרות בעמק הסיליקון הפגישו את החברה עם חברה רב לאומית חשובה, אשר החליטה לקדם שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי. בהמשך, אולי גם הודות לקשר החשוב הזה, זכתה החברה להשקעת הון סיכון, והיא מפגינה צמיחה מרשימה.

במפגש ה- Global Entrepreneurship Congress במרץ 2015 זכתה ישראל בפעם השנייה ברציפות בתואר “Host of the Year” של תחרות הקלינטק העולמית.
פרטים נוספים אודות התחרות: http://gew.org.il/cleantech-open

תחרות הסטארט-אפ אופן

אחת התחרויות הגדולות בעולם, בהשתתפות כ-60 מדינות, גמר התחרות העולמית (GEW50) מתקיים במהלך שבוע היזמות העולמי.
בשנה האחרונה זכתה הזוכה הישראלית Breezometer העומדת מאחורי טכנולוגיה ייחודית למיפוי זיהום אוויר בזמן אמת בכל מקום, במקום הראשון בעולם, החברה אשר ניצחה בגמר התחרות הארצית בירושלים ניצחה בתחרות העולמית חברות סטארט-אפ מ 38 מדינות משתתפות.
בין החברות הישראליות שייצגו את ישראל בעבר וזכו בתואר (GEW 50 חברות הסטארט-אפ המבטיחות בעולם) חברת הסטארט אפ – Folloyu העומדת מאחורי פיתוח מוצר המעביר את פעילות הווב של המשתמשים ישירות אל המכשירים הניידים שלהם והשלימה מספר סבבי גיוס וכן את חברת Nova-Lumos המאפשרת לאזרחים במדינות מתפתחות לצרוך חשמל דרך רשתות סלולאריות.
פרטים נוספים אודות התחרות: http://gew.org.il/startup-open

תחרות הקריאייטיב

Creative Business Cup תחרות בינלאומית ליזמים בתעשיות היצירתיות המתקיימת בכ־ 40 מדינות בעולם, הגמר העולמי מתקיים בקופנהגן.
בשנה האחרונה הזוכה הישראלי City Transformer הגיע לגמר הבינלאומי בקופנהגן והתמודד מול יזמים יצירתיים מכ-70 מדינות ברחבי העולם, על חבילת פרס בשווי 150 אלף יורו, הכוללת מימון וליווי עסקי של צוות בינלאומי מהתעשיות היצירתיות המובילות. בשנת 2014 הגיעה הזוכה הישראלית Zuta Labs אל חצי הגמר העולמי, בנוסף המתחרה הישראלית חברת  Voiceitt זכתה בקטגוריית Next Challenge Award, בשנת 2013 המגזין האינטראקטיבי Scrawl הגיע לחצי הגמר העולמי, ובשנת 2012 הזוכה הישראלית חברת GreenBo זכתה במקום השני העולמי ובפרס כספי של 30,000 דולר.
פרטים נוספים אודות התחרות: http://gew.org.il/cbc

GEN