ברוכים הבאים – שבוע היזמות הגלובלי 2017

שבוע היזמות הינו חלק מפרויקט עולמי שמטרתו לעודד יזמים צעירים לבחור במסלול היזמי כדרך להתפתחות אישית וחברתית. הפרויקט, העומד בשנתו התשיעית, איגד בשנה שעברה למעלה מ-10 מיליון איש בלמעלה מ-170 מדינות בחגיגה של יזמות והגשמה עצמית. שבוע היזמות מזמין צעירים בכל רחבי העולם לשלב בחייהם חדשנות, דמיון ויצירתיות ומעניק להם השראה לחשוב “בגדול”, להפוך רעיונות למציאות ולהטביע חותם.

שבוע היזמות הגלובלי, פרי יוזמתה של קרן “קאופמן” האמריקאית, זוכה לתמיכה רחבה מצד ראשי מדינות, פוליטיקאים, יזמים ואנשי עסקים מישראל ומרחבי העולם וביניהם ברק אובמה, הילארי קלינטון, טוני בלייר, דיוויד קמרון, ניקולא סרקוזי, בנימין נתניהו, גדעון סער, גלעד ארדן, ויזמים מוכרים כמייקל דל (Dell Computers) וריצ’ארד ברנסון (Virgin), זהר זיסאפל, יהודה ודיתה ברוניצקי, אד מלבסקי, יגאל רותם, ינקי מרגלית, דליה פרשקר ועוד רבים.

אירועי שבוע היזמות מתקיימים בישראל זו השנה השמינית ובמסגרתם פוגשים צעירים יזמים מנוסים במטרה לחשוף בפניהם אופקים חדשים של עשייה יזמית וחברתית ומימוש עצמי.

במסגרת שבוע היזמות 2016 התקיימו 506 אירועים בשיתוף עם 135 ארגונים וחברות. למעלה מ-41 אלף המשתתפים באירועים אלה פגשו יותר מ-200 יזמים מעוררי השראה שסיפרו את סיפורם ושיתפו מניסיונם האישי.

במסגרת שבוע היזמות, יזמנו לפני ארבע שנים את הפרויקטים “יזמות על הבר” ו”חזרה לשורשים”.
יזמות על הבר, פרויקט שמזמין צעירים סקרנים לפגוש יזמים מצליחים ועתירי ניסיון לשיחה פתוחה בגובה העיניים במקומות בילוי פופולאריים בעשרות ערים, התקיים הפעם גם בדימונה, נצרת ואשדוד.
במסגרת “בחזרה לשורשים” ביקרו יזמים מצליחים בבתי הספר בהם למדו, בדגש על בתי ספר בפריפריה החברתית, וחלקו את סיפורם האישי, על מנת לייצר תחושת מסוגלות בדור הצעיר.

ישראל זכתה למקום של כבוד בשלושה תחרויות לווין של שבוע היזמות. (פרטי הרשמה לתחרויות נמצאים תחת אודות)
בתחרות ה-Cleantech Open Global Ideas Competition זכתה המתחרה הישראלית אספטוריי במקום הראשון העולמי בתחרות שהתקיימה בעמק הסיליקון, ובכך שיחזרה את ההישג של חברת אוטואגרונום, שזכתה בשנה הקודמת במקום הראשון בתחרות העולמית.

בתחרות ה-Creative Business Cup, הנציגה הישראלית, חברת Blinker הגיעה אל חצי הגמר העולמי, בשנה הקודמת זכתה הנציגה הישראלית Voiceitt במקום הראשון בקטגוריית המשנה, בנוסף בשנת 2012 זכתה הנציגה הישראלית  GreenBo במקום השני העולמי בתחרות העולמית שמתקיימת מדי שנה בדנמרק.

בתחרות ה-StartUp Open הנציגה הישראלית חברת לשתות, זכתה להיכלל בדירוג 20 החברות ה”חמות” בעולם מטעם CNBC, בשנה הקודמת זכתה הנציגה הישראלית בריזומיטר במקום הראשון העולמי, בריזומיטר ניצחה מתמודדות מ-38 מדינות בעולם בדרך למקום הראשון, בנוסף מאז פתיחת התחרות זכו מספר חברות ישראליות להכלל בין 50 החברות המבטיחות בעולם, ביניהן החברות Folloyu וחברת Nova-Lumos.

שבוע היזמות הינו פרויקט חוצה מגזרים, דתות ותרבויות במסגרתו מתקיימים מפגשים במגזרים בפריפריה החברתית, ובפרט במגזר החרדי, בקהילה האתיופית, במגזר הדרוזי ובחברה הערבית. הפרויקט נשען על עבודת מתנדבים, המונים למעלה מ-200 יזמים, רובם בהייטק.

בימים אלה אנו בונים את תוכנית העבודה השנתית ששיאה באירועי שבוע היזמות הגלובלי בתאריכים 12-19.11.2017

שבוע היזמות העולמי היא עמותה רשומה, פעילותה והצלחתה מתאפשרות הודות לעשרות תומכים, שותפים ומתנדבים. אפשרויות שיתוף הפעולה שאנחנו מציעים רבות ומגוונות ואנחנו שמחים למצוא יחד עם כל שותף ושותפה את אופן התמיכה המתאימים ביותר.

הצטרפו אלינו ובואו לקחת חלק פעיל בשבוע היזמות!

לקריאה בערבית לחץ כאן

בברכה,

אלה מטלון, יו”ר שבוע היזמות העולמי בישראל.

סתיו רגב, רכזת ארצית שבוע היזמות העולמי בישראל 03-6405607  stav@mit-forum.org.il

COMMENT