אלה מטלון

אלה מטלון עומדת בראש פורום MIT ליזמות בישראל, ארגון גלובאלי ללא מטרות רווח, אשר הוקם בשנת 1978 ע”י בוגרי MIT במסצ’וסטס. פורום MIT מייעץ לחברות סטארט-אפ בשלבים שונים של מחזור החיים העסקי. כ”כ הארגון מסייע ליזמים צעירים בפיתוח הבנות של תהליך התוכנית העסקית, הסביבה העסקית וההזדמנות העסקית, דרך מפגשים שהוא מקיים בביה”ס למנע”ס רקנאטי, אוניברסיטת ת”א.

בעשרים שנות פעילותו שימש פורום MIT מקום מפגש ליזמים, ממציאים, מנהלים ומשקיעים, וסייע לאלפי יזמים וחברות בהקמת ה”סטארט-אפ ניישן”. פורום MIT זוכה למוניטין כאחד הגופים האיכותיים והמקצועיים בתחום היזמות הטכנולוגית בישראל.

אלה היא יו”ר “שבוע היזמות העולמי” (GEW), פרויקט בינלאומי שנועד לעודד יזמות בעיקר בקרב צעירים באמצעות אירועים ופעילויות ייחודיות בארץ ובעולם.

כאנליסטית בקרן הון הסיכון “צעדים השקעות בטכנולוגיה”, כמנכ”ל מרכז מדע וטכנולוגיה ישראל-ארה”ב (חלק מקרן דו-לאומית בהיקף של 30 מיליון ד`), וכמנכ”ל פורום MIT  רכשה היכרות מעמיקה עם זירת העסקים הטכנולוגית. לפני כן עבדה כמהנדסת תוכנה בארץ ובחו”ל, בין השאר במוסד הטכניון למחקר ולפיתוח, דייזי מערכות (כיוםסאמיט, הנסחרת בנאסד”ק), ואינדיגו שנרכשה ע”י (HP).

אלה מרצה בקורסי יזמות באוניברסיטת ת”א, במרכז הבינתחומי בהרצליה ובתכניות ה-MBA של הטכניון, בשיטת Action Learning. עשרות מתלמידיה פעילים בחברות סטארט-אפ, רבים מהם בחברות שיזמו בעצמם. אלה היא בוגרת מצטיינת של הטכניון (BA + M.Sc במדעי המחשב) ואינסיאד (MBA במנהל עסקים בדגש על יזמות).